06- 51561428
ina@sissingh.nl

Over

Ina Sissingh

Voor velen in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe is Ina Sissingh een bekende. Zij meet ruim 25 jaar therapeutische elastische kousen (en andere compressieproducten) aan. Dit doet zij zowel bij de locatie van CompressieZorg (sinds 1 januari 2020 is CompressieZorg onderdeel van Human HealthCare) aan de Vechtstraat in Groningen als bij diverse praktijken van huid- en oedeemtherapeuten in de Noordelijke provincies. Tevens verzorgt zij sinds jaren diverse trainingen en scholingen op het gebied van compressietherapie voor diverse thuiszorgorganisaties (waaronder ZINN).

Ina heeft jarenlang zitting gehad in de Raad van Advies van de Stichting Erkenningsregeling voor Medische Hulpmiddelen en was geruime tijd actief als regiocoördinator van de patiëntenvereniging het Nederlands Lymfoedeem Netwerk.

Onder andere vanwege de eerdere functies bij de SEMH en het NLNet vindt Ina het belangrijk dat er kennis en kunde is over compressietherapie en onderstreept zij het belang van het geven van training en scholing aan zorgmedewerkers. Zij staan in dagelijks contact met cliënten en komen al dan niet problemen tegen op het gebied van oedeem en wonden.

Zij signaleren juist wanneer er bijvoorbeeld gezwachteld zou moeten worden en wanneer er een therapeutische elastische kous (of ander compressieproduct) moet komen.

Speciaal voor deze zorgmedewerkers is er een trainingsaanbod ontwikkeld.

Bekijk het training- en scholingsaanbod

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.